Caut tarfa "worth dying for"


Patrii? Jos cu toate patriile, nationale sau internationale, cu vechii sau noii lor conducatori, democrate sau absolutiste - jos cu toate patriile care omoara intotdeauna pe unii ca sa traiasca altii. Sa nu mori pentru nimeni. Stai cu bratele incrucisate! Saboteaza totul! Fii neclintit! Spune-le acestor domni, oricare ar fi, sa moara ei pentru aceste patrii pe care le scornesc in fiecare secol, si care sunt mereu aceleasi. Tu, om nevoias, care nu ai decat doua sarmane brate si un biet cap, lipseste-te de toate si de tot: de ideile si de tehnica lor; de artele si de revolta lor confortabila.
Si daca, totusi ai chef sa mori pentru ceva sau pentru cineva, omoara-te pentru o tarfa, pentru un caine de prieten sau crapa trandavind.
Traiasca omul care nu adera la nimic!

PREFATA LA ADRIAN ZOGRAFI sau marturisirile unui scriitor din vremea noastra

Panait Istrati
Manastirea Neamt,
Iulie 1932


Totusi, am chef sa mor pentru ceva? - pentru patrie si popor cu siguranta nu. Revolute si/sau mineriade...nu! Teoctist, pace universala, Vadim, poate? NOPE! O formatie trista a scos totusi un titlu de album (nu si albumul)- "Two thousand years of human error" - cu care nu pot sa fiu decat de acord si care nu prea mai lasa loc de gasit subiecte pentru care sa mori.

Chestia asta m-a fortat sa-mi evaluez un pic optiunile si sa incep sa scurm prin variantele lui Istrati:

Sa crap trandavind nu-i de mine; este nevoie de foarte multa atentie - 5 secunde de neatentie si te trezesti facand ceva...Aici intervine si problema stilului care mie-mi cam lipseste desi nu pot sa ma plang ca n-as avea nishte buni prieteni care, daca as fi suficient de nesimtit sa-i intrerup din trandaveala, ar putea sa ma initieze si in arta aceasta.

Caini de prieteni....poate mai functiona acum 80 de ani, astazi este perimat rau subiectul - aproape ca nu-si are sensul.

Tarfa! Asha mai merge. A mers acum 2000 de ani (si inca bine), mergea si cu 80 de ani in urma, ma mir doar de ce mi s-a parut atat de stupid pana acum subiectul (precum si toate exemplarele care practica cu succes acest sport).

Whale - Hobo Humpin slobo babe

Song lyrics | Hobo Humpin' Slobo Babe lyrics

Deci, ca sa scurtez povestea: caut tarfa "worth dying for"(la naiba, probabil ca ar trebui sa ma omor tot singur s-o si gasesc).



Song lyrics | Pay For Me lyrics
Whale - Pay for me

Comments

Popular Posts